Εδώ και λίγο καιρό, εκτός από τη δουλειά μου ως μεταφράστρια έχω αναλάβει την εκπροσώπηση κάποιων συγγραφέων που αναζητούν να βρουν εκδότη όσο και εκδοτών που επιθυμούν να προωθήσουν τα βιβλία τους στο εξωτερικό ή να εμπλουτίσουν τον κατάλογό τους με νέους, ενδιαφέροντες τίτλους.   Είναι μια δουλειά λεπτομερής και κοπιαστική αλλά πολύ πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις. Μια από τις ομορφότερες στιγμές είναι όταν έρχεται στα χέρια σου ένα χειρόγραφο ( ή ένα κεφάλαιο… ) που σου κόβει την ανάσα, σε γεμίζει αναγνωστική αγαλλίαση [sic] και σε κάνει να αναφωνήσεις “Ναι! Αυτό αξίζει να παλέψω για να εκδοθεί!”.

Έτσι διάβασα σε συνέχειες τους Ασφόδελους του Άδη, ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που κινείται στα όρια της φαντασίας και της επικής περιπέτειας. Με γλώσσα γρήγορη και κοφτερή, πολύ μυστήριο, έντονες συγκινήσεις και καταιγιστική δράση, είναι ένα μυθιστόρημα που θυμίζει Το Όνομα του Ρόδου και ακροβατεί επιδέξια ανάμεσα στην καταστροφολογία του Φίλιπ Κ. Ντικ (Ο άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο) και στη μυστηριώδη μυθολογία του H.P. Lovecraft.

 


Το διάβασα σε συνέχειες, κεφάλαιο κεφάλαιο και αυτό ενέτεινε την αγωνία μου για την εξέλιξη της ιστορίας και ενώ θα μπορούσε να με κάνει να βαρεθώ, κατάφερε να με κάνει να ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι για να διαβάσω το επόμενο επεισόδιο το συντομότερο δυνατό. Μπορώ να πω ότι οι 600 και πλέον σελίδες του μου κράτησαν συντροφιά για πολλά βράδια.

Και γι’ αυτό μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά και τη συγκίνησή μου όταν άκουσα το “ναι” από έναν νέο, δραστήριο και ενθουσιώδη εκδότη που διάβασε το βιβλίο και ανταποκρίθηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό! Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον εκδοτικό (και όχι μόνο) χώρο!

Ανυπομονώ για την έκδοσή του και θα ζητήσω την άδεια του συγγραφέα για να μοιραστώ μαζί σας ένα κεφάλαιο ή ένα απόσπασμα από το βιβλίο του. Είμαι σίγουρη ότι θα κολλήσετε όσο κι εγώ και πραγματικά πιστεύω ότι το βιβλίο έχει τη δυνατότητα γίνει το επόμενο best seller της ελληνικής φάντασι (και όχι μόνο) σκηνής.

Α! και όποιος ενδιαφέρεται να μου στείλει κάτι που έχει γράψει, δείτε την ιστοσελίδα μου www.metaphrasi.gr ή στείλτε μου mail foteini_moschi@yahoo.gr.