Με αφορμή το tag της Ελένης από το Over the Place και επειδή αγαπώ και τον καφέ και τα βιβλία απαντώ με μεγάλη χαρά στο παρακάτω ερωτηματολόγιο που παραλληλίζει αυτά τα δύο 🙂

books_coffee_hipster_instagram__book-fd3f1bc3d8ecf40dd91dd8ce1cf5a56a_h-8011

Black coffee: Ονόμασε μία σειρά που δυσκολεύεσαι ν’αρχίσεις, ενώ έχει σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Τη σειρά Red Rising γιατί δεν μπορώ άλλο dystopian fantasy αυτή την περίοδο!!!

Peppermint mocha: Ονόμασε ένα βιβλίο που γίνεται πιο δημοφιλές κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή μιας εορταστική εποχής του χρόνου.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς και ο αγαπημένος μου Καρυοθραύστης του Ε.Τ.Α. Χόφμανν

Hot chocolate: Ποιό είναι το αγαπημένο σου παιδικό βιβλίο;

Επειδή και δυσκολεύομαι πολύ να ξεχωρίσω θα πω 3: Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας, του Χρήστου Μπουλώτη, η Λουίζα και Λότη του Έριχ Κέστνερ και Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.

Double shot of espresso: Ποιό βιβλίο σε έκανε να μην σηκωθείς από την καρέκλα σου από την αρχή μέχρι το τέλος;

Οι ασφόδελοι του Άδη, του Μιχάλη Κουφού (υπό έκδοση) ήταν ένα βιβλίο που διάβασα σε χειρόγραφο και πήγαινα σαν τζάνκι  στο συγγραφέα να του ζητήσω να περάσει κι άλλα κεφάλαια στο φλασάκι για να έχω να διαβάσω. Πραγματική αναγνωστική απόλαυση για τους λάτρεις της επικής φαντασίας!

Starbucks: Ποιό βιβλίο βλέπεις παντού;

Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο του Ισίδωρου Ζουργού. Και είναι ένας λόγος που με κάνει να διστάζω να το ξεκινήσω!!!

That hipster coffee shop: Δώσε φωνή σένα βιβλίο από κάποιον ανεξάρτητο συγγραφέα.

Μπορεί να μην είναι ανεξάρτητος αλλά για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι τόσο γνωστός και το βιβλίο (τα βιβλία) του είναι πραγματικά υπέροχα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα: χαρακτήρες με βάθος και προσωπικόητα, συγκίνηση, πάθος για τη μουσική, για τη ζωή, αγώνας, φιλία, έρωτας νίκες και ήττες. Η λέσχη των νέων πιανιστών του Κέτιλ Μπγιόρνστεντ (κάπως έτσι υποθέτω μια και τα νορβηγικά μου … δε με βοηθούν )

The perfect blend: Ονόμασε ένα βιβλίο ή μια σειρά, που αν και «είχε γλυκόπικρη γεύση», σε άφησε ικανοποιημένο.

Η τριλογία του Θαφόν Η Σκιά του Ανέμου, Το Παιχνίδι του Αγγέλου, Ο Αιχμάλωτος του Ουρανού. Ο Θαφόν χτίζει ένα υπέροχο σύμπαν στη Βαρκελώνη του παρελθόντος απλώς οι ιστορίες του δεν είναι πάντα πιστευτές και οι χαρακτήρες κάποιες φορές γίνονται επίπεδοι αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ ωραία σειρά που θα τη σύστηνα σε όσους θέλουν να χαθούν σε έναν ατμοσφαιρικό, μυστηριώδη κόσμο. 

Ευχαριστώ πολύ την Ελένη και διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο tag Over the Place, Cocooning Cat, Cherrybookreviews,  Life is art, Garden of stories, και συγχωρήστε με αν κάποιο ξεχνάω!!! Θα κάνω με τη σειρά μου tag την Έμμα από το My world!

books-and-coffee (1) tumblr_ma1nhuggil1rz9ql9o1_500