Το Booktube είναι μια τέλεια, πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη κοινότητα στην οποία οι πιο awesome βιβλιόφιλοι στήνουν κάποιον εξοπλισμό και μιλάνε στην κάμερα για τα αγαπημένα τους βιβλία. Eίναι ουσιαστικά μια άλλη μορφή blogging, μέσω video (vlogging). Συνήθως γίνεται μπροστά από κάποια βιβλιοθήκη ή πολύ ωραίο δωμάτιο γεμάτο βιβλία, αφίσες και fandom items.book tube (2).png
Εξελίσσεται σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και παθιασμένων συζητήσεων για τα βιβλία -άλλωστε έχουμε όλοι δει τη δυναμική των video στην εποχή της εικόνας. Οι εκδοτικοί οίκοι συναγωνίζονται για το ποιος booktuber θα παρουσιάσει τα βιβλία τους ενώ συχνά γίνονται διαγωνισμοί, unboxing videos (για τα book boxes) και giveaways.
Δεν είναι μόνο στο εξωτερικό διαδεδομένο σαν ιδέα αλλά και στην Ελλάδα και μάλιστα υπάρχουν πολλά (και πολύ καλά) κανάλια που παρουσιάζουν ελληνικά και ξένα βιβλία, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Aν θέλετε λοιπόν προτάσεις για βιβλία με πολύ ιδιαίτερο ύφος και στυλ και βαριέστε να ψάχνετε μόνοι σας με τις ώρες στο goodreads μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά κανάλια και να βρείτε τα αγαπημένα σας!
(Τα λινκ είναι στους τίτλους των καναλιών γιατί από ο,τι βλέπω δεν μπορούμε πια να ανεβάζουμε video στο wp?) 
Μερικά που έχω ξεχωρίσει είναι :

Evelyn Says Fandoms

evelynsaysfandoms
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 AngelMcCan  (έχει τόση πλάκα!)

angelmccan

Well done books

welldonebooks
H Reading BukowskiReading Bukowski έχει την τέλεια ήρεμη φωνή και χαριτωμένη προφορά και διαβάζει μερικά από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία (sorry for the awkward shot) την οποία ανακάλυψα από την Akylina.
readingbukowski

H Kirsty έχει ένα επίσης ωραίο κανάλι και πολύ ήρεμη φωνή 🙂 

theliterarysisters
Η Leena είναι άλλη μια influential youtuber η οποία εκτός από βιβλία είναι ψαγμένη και με άλλα θέματα. (τη γνώρισα από την Ελένη 🙂 )
Just kiss my frog
Eξίσου ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι και το Garage Books του Μανόλη Ανδριωτάκη, στο οποίο συχνά φιλοξενεί καλεσμένους για συνεντεύξεις και συζήτηση.
garage books.jpg
Yπάρχουν πραγματικά πολλά κανάλια να εξερευνήσετε!
Και αν δεν είστε του video αλλά του ακουστικού, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα podcasts με θέμα τα βιβλία, ένα από τα οποία είναι το εξαιρετικό Ex Libris με πολύ ωραίες μουσικές επιλογές (εκτός από τα ενδιαφέροντα βιβλία).
Αν ξέρετε κάποιο άλλο που θα θέλατε να προτείνετε γράψτε το στα σχόλια να το ανακαλύψουμε!!! Φιλιά!
Φ.