Όταν μένεις σε νησί το καλοκαίρι η πιο αστεία ερώτηση που σου κάνουν είναι “θα πας κάπου διακοπές;” Μα μένω ήδη σε νησί, μόλις τελειώσω τη δουλειά μπορώ να διαλέξω μία από τις φανταστικές διακόσιες παραλίες μας, να πιω μια μπύρα πάνω στο κύμα, να γυρίσω σπίτι, να βάλω κάτι αέρινα καλοκαιρινό και να χαθώ ανάμεσα στους χιλιάδες τουρίστες που βγαίνουν για το βραδυνο τους dinner ή κοκτέιλ.
Πέρα από την πλάκα όμως, η αλλαγή παραστάσεων κάνει σε όλους μας καλό και τα Δωδεκάνησα έχουν αμέτρητες πανέμορφες γωνιές, κοντινές και μακρινές για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα.
lipsi
 
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω το βαλιτσάκι μου, να πάρω τις κολλητές μου και να πάμε για ένα φανταστικό κοριτσίστικο τριήμερο σε ένα κοντινό νησάκι 🙂 Το πρόβλημα; Τι θα πάρω μαζί μου (και κυρίως ποια βιβλία).
Γιατί ξέρετε τι είναι αυτό που γεμίζει τη βαλίτσα μας πριν τις διακοπές; Ο Φόβος! Ναι, ο φόβος του ότι θα μείνουμε χωρίς τα ρούχα που δεν έχουμε βάλει ένα χρόνο αλλά μπορεί να θέλουμε εκείνη τη μέρα, το βιβλίο που σκονίζεται τόσο καιρό στο κομοδίνο μας, τα 5 διαφορετικά καπέλα μας κλπ κλπ.
Συγκεκριμένα για τους βιβλιόφιλους, βέβαια, υπάρχουν κάποια πολύ βασικά προβλήματα τα οποία είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε:
καλοκαιρινοί φόβοι βιβλία

  • Το φανταστικό αλλά τεράστιο και πολύ βαρύ βιβλίο: Έχω ξεκινήσει το Confiteor το οποίο είναι τέλειο αλλά ΓΙΓΑΣ (και τόσο βαρύ…).

κονφιτεόρ παραλία

  • Το βιβλίο που φοβάστε ότι θα τελειώσετε σε μισή μέρα και μετά τι θα διαβάζω κάτω από το αρμυρίκι ακούγοντας το φλιτς φλιτς του κύματος; Έχω το δώρο της Παναγιώτας από το Cocooning Cat, το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια, το οποίο μόλις ανέβασα στο ίνσταγκραμ έγραψαν όλοι ότι είναι εκπληκτικό – όμως φοβάμαι ότι θα το διαβάσω πραγματικά ανάμεσα σε δυο βουτιές. το κορίτσι με τα πορτοκάλια
  • Το τάμπλετ δεν ενδείκνυται για παραλία καθώς η οθόνη γυαλίζει στον ήλιο (και λαδώνεται χεχεχε): αν έχετε ηλεκτρονικό αναγνώστη όμως έχετε σωθεί! 20160626_132734
  • Το βιβλίο που πήρατε μόνο για το εξώφυλλο:  αν είναι βλακεία θα σας χαλάσει τις διακοπές…

waffles and books
 

  • Το σίγουρο και αγαπημένο:  όσες φορές και αν το έχουμε διαβάσει, ό,τι και αν γίνει δε θα απογοητεύσει. Και νιώθουμε μια ασφάλεια να το έχουμε μαζί.
  • Το best-seller: κακά τα ψέματα το πήρες επειδή διάβασες παντού ότι είναι τέλειο. Ή στο έκαναν δώρο και δεν το άλλαξες. Φοβάσαι όμως ότι θα σε κακοχαρακτηρίσουν αν σε δουν να το διαβάζεις και νιώθεις την ανάγκη να αναφέρεις συνέχεια “μου το έκαναν δώρο” ή “εγώ δε διαβάζω τέτοια συνήθως αλλά αυτό είναι καλό”.
  • Φοβάστε ότι όσα και αν πάρετε θα τα διαβάσετε όλα: και όταν τελειώσουν θα πρέπει να είστε κοινωνικοί και να βγαίνετε μαζί με τους φίλους σας – τέρμα τα απολαυστικά μοναχικά βράδια στο μπαλκόνι με θέα τα ιστιοπλοϊκά και το λιμάνι. Ευτυχώς υπάρχει το instagram και μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο φωτογραφίζοντας τα βιβλία μας σε σοκάκια με μοκαμβίλιες και κοιμισμένες γάτες 🙂 Στο προηγούμενο ταξίδι μου ΞΕΧΑΣΑ την τσάντα με τα βιβλία που είχα διαλέξει! Φανταστείτε πανικό! Ευτυχώς είχε μερικά παλιά paperbacks στο δωμάτιο που νοικιάσαμε και βρήκα ένα καλό 🙂

chalki small
Εσάς τι άλλο σας αγχώνει όταν πηγαίνετε διακοπές;  Ή είστε χαλαροί και δεν αφήνετε τίποτα να σας χαλάσει το ζεν της απόδρασης από την καθημερινότητα; Teach me how, please! 🙂 🙂