Θα ξεκινήσω ανάποδα: 30 Σεπτεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης, ημέρα της γιορτής του Αγ. Ιερωνύμου, μεταφραστή της Βίβλου στα Λατινικά. Αυτή την ημέρα έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η τέχνη των μοναχικών, των αθεράπευτα ρομαντικών, των εραστών των βιβλίων και των (άπιαστων) λέξεων: των μεταφραστών 🙂 internationaltranlationday

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταφτάσει με το ταχυδρομείο το πιο τέλειο πακετάκι! Περιείχε το υπέροχο και κλασικό πλέον Secret Garden  σε συλλεκτική έκδοση με “κεντημένο” εξώφυλλο! Το πιο υπέροχο δώρο για ένα βιβλιοφάγο!!!

secret garden cover

Είδα μια υπέροχη ταινία,

το Love and Mercy για τον τραγουδιστή των Beach Boys που έπασχε από σχιζοφρένεια. Αγαπώ τις ταινίες για συγκροτήματα και καλλιτέχνες, από το Almost Famous ως το 20.000 Days on Earth και αυτή εδώ ήταν πολύ καλή!

Love-MercyΠήγα στις Ανοιχτές Πόρτες, μια περιήγηση σε μνημεία της Παλιάς Πόλης της Ρόδου που συνήθως είναι κλειστά για το κοινό και ήταν υπέροχα!! Περπατήσαμε πάνω στα τείχη, μπήκαμε σε υπόγεια τούνελ, διαβάσαμε για τις οχυρώσεις και είδαμε την πόλη από μια πραγματικά μοναδική οπτική γωνία!  Αξίζει μερικές φορές να βλέπεις σαν τουρίστας την πόλη σου.

 

Αλλά ο Σεπτέμβρης είχε και μερικές not so pink days…

a4c20514c5b8ccfac5b484f2c3dfa275

How has your month been? And how do you deal with mood swings and negative thoughts?