ή αλλιώς… μια βιβλιοφιλική μανία 🙂

Έχοντας κολλήσει με τον καινούριο βιβλιοφιλικό λογαριασμό μου στο Instagram έχω ανακαλύψει τη μαγεία (και τον εθισμό) των….book boxes ή βιβλιο-πακέτων-έκπληξη. Τι ακριβώς είναι αυτά; 

Είναι πακέτα που έρχονται κάθε μήνα στην πόρτα σου και περιέχουν (συνήθως) ένα βιβλίο-έκπληξη ανάλογα με το είδος που έχεις διαλέξει (κλασικά, ΥΑ, φαντασίας, παιδικά κ.ά.) και μερικά αντικείμενα σχετικά ή μη με το βιβλίο όπως σελιδοδείκτες, μαγνητάκια, ακόμα και κούπες ή αυτοκόλλητα για το λάπτοπ.

738a90a1b851487989f131441f01b0a1.jpeg

Η τάση των Subscription Boxes (αυτό το είδος εμπορίου λέγεται subcom) δεν είναι τόσο καινούρια. Ένα από τα πιο επιτυχημένα start ups του 2010 ήταν στον τομέα της ομορφιάς, το Birchbox που τώρα έχει δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές και έχει λάβει fund capital πάνω από 10 εκατομμύρια. To ίδιο έγινε και με το Glossybox, επίσης για προϊόντα ομορφιάς ενώ στην Ελλάδα υπάρχει το Cherrybox.

Γιατί είναι επιτυχημένο αυτό το μοντέλο εμπορίου; εκτός από το ότι όλοι μας περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή ή το κινητό μας (βασικό) ένας αρκετά σημαντικός λόγος είναι επίσης ότι δε χρειάζεται να κάνουμε βήμα από το σπίτι μας για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα ή χόμπι και το ότι τα συνδρομητικά πακέτα είναι ιδιαίτερα ευφάνταστα, από προϊόντα ομορφιάς μέχρι φαγώσιμα, τσάι,τα πάντα για τις γενειάδες και πολλά ακόμα.

owlcrate.jpg

 

Αλλά πιστεύω ότι για τους περισσότερους και κυρίως για τους βιβλιόφιλους η μαγεία είναι στο ρομαντισμό του παλιού καλού snail mail, στην αναμονή του ταχυδρομείου και το μυστήριο, την τελετουργία του ανοίγματος που έχει γίνει και hashtag: #unboxing στο Instagram και το Youtube. 

Μερικά από τα πιο δημοφιλή πακέτα βιβλίων είναι:

Tο Owlcrate, το Uppercase, το The Bookish Drop, το Bookriot, to Fairyloot, to The Bookworm Box, το Illumicrate, The Best Damn Book Box

bestdamnbookboxmarch.jpg

και οι τιμές τους κυμαίνονται από 13$ (The Book Drop, YA one month gift subscription) μέχρι ακόμα και 90$ με μέσο όρο τα 29,99$. Αλλά το πρόβλημα είναι a) τα μεταφορικά (γύρω στα 20+ δολάρια επιπλέον) b) το ότι δεν στέλνουν όλα internationally c) δε δέχονται όλα paypal (capital controls i hate you!). 

 

Ήμουν έτοιμη να κάνω λογαριασμό σε κάμποσα αυτά αλλά τα ταχυδρομικά ήταν απαγορευτικά 🙁 Και σκέφτηκα γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα ένα τέτοιο; Και μετά είχα μια φανταστική ιδέα που θα σας την ανακοινώσω στο επόμενο post!!!! Stay tuned my lovelies I have a great surprise for you!!!!

 

bestdamnbookboxmarch.jpg