Αν θέλετε να ξέρετε ποια είναι τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία του φετινού καλοκαιριού αυτά που θα δείτε σε νησιά να φιγουράρουν στην ξαπλώστρα ή διπλα από ένα παγωμένο πρωινό καφέ, και αυτά που αγοράζονται για να διαβαστούν με ηρεμία σε κάποια σκιά σας έχω τα top 3.
Δεν ξέρω αν είναι για όλα τα γούστα ή θα μιλάμε γι’ αυτά και το χειμώνα (νομιζω ναι). Το σίγουρο είναι πως ήδη κυκλοφορούν, ανταλλάσσονται και συζητιούνται σε παρέες, παραλίες, λέσχες ανάγνωσης και καφέ 🙂

Η υπέροχη φίλη μου, Έλενα Φεράντε, εκδόσεις Πατάκη

χαλκιδική διάβασμα

Διαβάζεται ιδανικά στις διακοπές σε ένα ελληνικό νησί…


Διαβάστε την κριτική της Κατερίνας (Garden of Stories) για το βιβλίο ενώ μια περιεκτική περιγραφή θα βρείτε και στο To live life for what it is.

Confiteor, του Ζάουμε Καμπρέ, εκδόσεις Πόλις. 

confiteor ελληνικά

 

Διαβάστε την κριτική της Sweet Jane Eyre για το βιβλίο.

Οι Βοστονέζες, του Χένρι Τζέιμς

βοστονέζες

Δεν έχω βρει ακόμα κάποιο blog που να έχει γράψει κριτική για το βιβλίο, φαντάζομαι πως είναι ακόμα καινούριο και η πρόζα του Χένρι Τζέιμς δεν αφομοιώνεται εύκολα, διάβασα όμως μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την Τίνα Μανδηλαρά στη LIFO. Η μετάφραση είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια σπουδή στη γλώσσα, καθώς έχει γίνει από τον εξαιρετικό Μιχάλη Μακρόπουλο.
Μήπως τα έχετε ήδη διαβάσει; Εγώ ακόμα όχι αλλά θέλω να τα πάρω και τα 3!
Αν θέλετε να δείτε κι άλλες προτάσεις για βιβλία για τις διακοπές σας (ή και όχι) μπορείτε να τσεκάρετε το ποστ Διαβάζοντας το ελληνικό καλοκαίρι – εκτός αν δε συμφωνείτε με τον όρο “βιβλία για το καλοκαίρι” – ψηφίστε το  στο Τι θα πει τελικά βιβλία για το καλοκαίρι;